doorzoek de gehele Leestrommel

Leestrommel
Leestrommel
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

De Leestrommel - bestaat sinds september 2005


Catenius-van der Meijden, Koba M.J.: Makanlah Nasi! (Eet rijst!) De Indische rijsttafel voor Holland (1922)
"Hoe komt het, dat een Indische tafel, door Hollandsche handen bereid, gewoonlijk minder smakelijk is dan wanneer zij door eene Indische is klaargemaakt?" Een rhetorische en ietwat kwaadaardige vraag van de beroemde kookboekenschrijfster. Ze geeft zelf het antwoord: onkunde. Daar heeft mevrouw veel aan willen verhelpen, want ze schreef een aantal kookboeken over de Indische keuken. Makanlah Nasi! is bijna een bevel. Wij moeten rijst eten, met bijgerechten. In dit boekt vindt u 191 recepten, met voorbeelden van combinaties, variaties en menus. Als het nu nog niet lukt!

Catenius-van der Meijden, Koba M.J. : 'kwée-kwée', uit Groot Nieuw Volledig Indisch Kookboek (9e druk, jaartal onbekend)
Het is moeilijk kiezen uit de collectie "Inlandsch gebak" zoals mevrouw Catenius het noemt. Ze geeft tientallen recepten, van moeilijk tot gemakkelijk en voor elke beurs geschikt. Voor 'Kwée tjina" (recept 883) heeft u genoeg aan 'tien pond goela pasir, een gantang ketanmeel'. Inderdaad, eenvoudiger en smakelijker bestaat niet.